Vooraankondiging Kook Voor Je Buur 10-Daagse 24 september t/m 3 oktober

Stichting Thuisgekookt; een warme maaltijd én sociaal contact

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt door heel Nederland buurtgenoten aan elkaar voor een warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Om nog meer mensen te enthousiasmeren ook eens een maaltijd met een buur te delen, organiseert www.thuisgekookt.nl van 24 september t/m 3 oktober de Kook Voor Je Buur 10-Daagse.

Kook Voor Je Buur 10-Daagse
Met de Kook Voor Je Buur 10-Daagse willen we – terwijl we de Week tegen Eenzaamheid (30 september t/m 7 oktober) en Burendag (24 september) met elkaar verbinden – zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met Stichting Thuisgekookt en de belangrijke maatschappelijke effecten die het delen van een maaltijd met zich meebrengt.
Dat is altijd een goed idee – maar liefst 7% van alle zelfstandig wonende ouderen is ondervoed en 30% van alle Nederlanders geeft aan zich regelmatig eenzaam te voelen – maar zéker nu.
Als gevolg van de coronacrisis maakt een gevoel van eenzaamheid de dagen voor veel mensen donker en moeilijk. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar!

Voor wie
Om een ander blij te maken met een warme, verse maaltijd hoef je helemaal geen topkok te zijn. Integendeel! Bij Thuisgekookt is plaats voor alle keukens: van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi tot je favoriete recept voor pasta Bolognese of een gezonde maaltijdsoep. Je buren blij maken met ‘een bordje over’: zo simpel is het om een ander te helpen!
In het afgelopen anderhalf jaar hebben we 9500 mensen – vaak in een kwetsbare positie – kunnen koppelen aan een buurtgenoot. Thuisgekookt zet in op duurzame verbindingen tussen buurtgenoten, maar we snappen ook dat je eerst eens wilt kijken of dit iets voor je is. Daarom kun je geheel vrijblijvend je favoriete maaltijd of een ‘bordje over’ aanbieden op onze website www.thuisgekookt.nl. Juist liever een maaltijd ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. Door een
maaltijd bij een buur af te halen vergroten we de sociale cohesie in de buurt, zodat buurtgenoten weer op elkaar kunnen rekenen als er nood aan de man is. Daar hoef je helemaal niet kwetsbaar voor te zijn; iedereen vindt het fijn als er af en toe op een ander kan worden geleund. Daarnaast maak je het door gebruik te maken van het platform met jouw commissie mogelijk dat we mensen in een kwetsbare positie extra kunnen helpen. Win-win dus!

Waarom
Door tien dagen lang extra veel aandacht te genereren hopen we de 17.000 thuiskoks die Nederland-breed bij ons aangesloten zijn verder uit te breiden. En de hulp van een thuiskok normaler te maken zodat we de drempel om hier gebruik van te maken verlagen. De Kook-Voor-Je-Buur-10-Daagse is dus voor iedereen. Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar via het platform, waar iedereen laagdrempelig gebruik van kan maken, of via langdurige
1-op-1 koppelingen – voor mensen in een kwetsbare positie. Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en een intensieve samenwerking met hulpverlening draagt Thuisgekookt bij aan maatschappelijke effecten zoals langer zelfstandig thuis wonen, verminderde belasting van hulpverleners, gezondheidswinst en daarmee tot uitstel van zorg en betere integratie van mensen met een bijzonderheid of handicap. Zo werken we aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren.
Hierdoor wordt de buurt op micro- en de samenleving op macroniveau socialer, gezonder en duurzamer.

Benieuwd hoe het precies in z’n werk gaat?
Op https://thuisgekookt.nl/hoe-werkt-thuisgekookt vind je meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image