Verhuizing en uitbreiding corona-teststraten in Nijmegen en Tiel

GGD Gelderland-Zuid krijgt vanaf deze week de beschikking over nieuwe testlocaties. De komende tijd worden twee nieuwe teststraten geopend. De GGD is hiermee voorbereid om straks meer coronatesten uit te kunnen voeren.

Teststraat Tiel
De teststraat bij de GGD aan de Kersenboogerd in Tiel met 1 testruimte verhuist vanaf dinsdag 29 september naar het terrein van het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Daar is een nieuwe teststraat met 4 testruimtes geplaatst.
Voorlopig wordt daarvan 1 ruimte in gebruik genomen. Als de laboratoriumcapaciteit toeneemt gaat de GGD ook de andere ruimtes gebruiken. Binnenkort kunnen er in Tiel ongeveer 600 coronatesten per dag afgenomen worden.

Teststraat Nijmegen
De GGD neemt op woensdag 30 september een nieuwe teststraat bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen in gebruik. De teststraat bij de GGD aan de Groenewoudseweg wordt tijdelijk gesloten. Er wordt daar gewerkt aan een nieuwe teststraat. Ook worden er kantoorruimtes geplaatst voor het werk aan de coronabestrijding. Vanaf half oktober zijn er twee teststraten in Nijmegen met elk 4 testruimtes. Daar kunnen dan, bij voldoende laboratoriumcapaciteit, ongeveer 1200 coronatesten per dag afgenomen worden.

Verdere uitbreidingsplannen
De uitbreidingen van de corona-teststraten in Nijmegen en Tiel betekent dat de GGD klaar is om meer te kunnen testen in regio Gelderland-Zuid.

Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid: “We bedanken Ziekenhuis Rivierenland en het CWZ voor hun inzet om deze teststraten mogelijk te maken, dat waarderen we enorm in deze tijd.’’

De GGD wil graag nog een extra testlocatie in de regio, vooral in het westelijk deel van Rivierenland. Naar geschikte locaties wordt momenteel gezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image