Groene Vrijdag keert dit najaar terug!

Foto: Video Bros.

Samen maken we Nijmegen groener en mooier!

Zin om Nijmegen weer wat groener en mooier te maken? Doe dan op 6 november mee aan Groene Vrijdag! Deze bijzondere Nijmeegse dag is in 2018 ontstaan als afsluiting van het Green Capital-jaar en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Met bijdragen van scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners. Doe jij ook mee? Samen aan de slag! Uiteraard coronaproof.

De datum van de derde editie van Groene Vrijdag is bekendgemaakt in een filmpje. Hierin draagt de voormalige Nijmeegse stadsdichter Jaap Robben zijn gedicht Zullen we een bos beginnen? voor. Samen met een paar kinderen voegt hij meteen de daad bij het woord: samen aan de slag! De video is te vinden op YouTube en op de website van Groene Vrijdag Nijmegen. Daar zal ook steeds meer informatie verschijnen over het programma en de manier waarop je je aan kunt melden.

Gaan we net als voorgaande jaren aan de slag met stenen eruit, groen planten, afval opruimen, graffiti verwijderen of gebouwen vergroenen? In de wijken, op 1,5 meter afstand of online? Dat is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Na de zomer is er meer duidelijkheid over de precieze invulling van de derde editie van Groene Vrijdag. Reserveer 6 november in ieder geval alvast in je agenda zodat we er op Groene Vrijdag samen voor zorgen dat Nijmegen weer een stukje groener en mooier wordt!

Kijk op www.groenevrijdagnijmegen.nl voor verdere informatie. Heb je zelf ideeën voor een activiteit, stuur dan een e-mail naar greencapital@nijmegen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image