Groen Doen!

Om op een laagdrempelige manier duurzame initiatieven vanuit de wijkbewoners te stimuleren en te ondersteunen, is het project Groen Doen! ontstaan. Met Groen Doen! hebben Stichting Green Challenges, Lentekracht en Bureau Wijland de handen ineengeslagen om uw ideeën voor een groene en duurzame buurt te verwezenlijken. Opdat groen denken en groen handelen van iedereen worden vergroot.

De roep om klimaatverandering en leefbaarheid op aarde is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Ook al voelen deze thema’s soms oneindig groot en ongrijpbaar, we kunnen hier allemaal al gemakkelijk ons steentje aan bijdragen in onze eigen straat, buurt of wijk. In Nijmegen onderscheiden we ons met diverse initiatieven die zich richten op een gezond leefklimaat, vergroening en duurzaamheid op buurtniveau en zijn er veel bewoners die graag iets of meer zouden willen doen in hun wijk. Mede daardoor heeft onze stad in 2018 de prijs van de groene hoofdstad van Europa gekregen.

Het gaat echter niet alleen om vergroenen van de buurt. In deze tijden van pandemie zijn bij veel Nijmegenaren gevoelens van eenzaamheid en isolatie ontstaan. Met ontmoeting, verbinding en oog voor elkaar via de natuur kunnen wij meer personen betrekken bij een duurzamere wereld.

Wij roepen alle inwoners op om hun ideeën van het bouwen van een insectenhotel met de kinderen tot het planten van bomen en struiken in het buurtplantsoen, tot het verbannen van plastic uit de wijk, of eenzaamheid bij ouderen tegengaan doormiddel tuinonderhoud.… zich bij ons aan te melden. Uw ideeën zullen wij daarna vertalen naar een concreet plan. Tevens zullen wij u ondersteunen bij het vinden van de benodigde middelen en kennis.

Vanuit Groen Doen! Zullen wij tijdens een groen evenement zoals Ontmoeting Di-Vers bekendheid geven aan uw duurzame initiatieven. Zodat uw initiatief onze stadgenoten verder kunnen inspireren.

Om in te schrijven of voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

bram@lentekracht.com

kleurrijkgroen@bureauwijland.nl

We verheugen ons op uw ideeën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image