Fietsroute langs duurzame landbouwprojecten

Herenboeren Nijmegen heeft een fietsroute gemaakt langs inspirerende landbouw projecten. Van Landgoed Grootstal tot Doornik Natuurakkers tot EetMeerbosch en Waldboeren. Op elke locatie kun je een QR-code scannen, waarmee je op jouw telefoon een interview beluistert met de initiatiefnemer van die locatie. De totale route is 43 kilometer lang maar ook in kleinere delen op te knippen. Fietsers kunnen in eigen tijd en tempo ‘op excursie’ bij de duurzame telers en boeren. Kijk op eetbaarnijmegen.nl/fietsroute voor meer informatie en de kaart.

43 kilometer aan inspirerende locaties

De coöperatie Herenboeren Nijmegen heeft voldoende aspirant leden om te kunnen starten. Er is echter nog geen locatie waar de boer(in) kan beginnen met het verbouwen van voedsel. De kartrekkers willen tot die tijd niet stil zitten en de toekomstige leden toch iets bieden. Met deze nieuwe route kunnen de aspirant leden kennismaken met mooie duurzame landbouwprojecten. Natuurlijk is deze route bestemd voor iederéén die op deze manier inspiratie wil opdoen over gezond voedsel produceren.

Casper West, één van de aspirant leden van Herenboeren, kwam met het idee van deze fietsroute. Hij heeft samen met Roeland van Gent en Ruud Wenting de route uitgezet. ‘Het mooie was’, zegt West, ‘dat iedereen enthousiast reageerde op het voorstel om mee te doen. Ik heb de interviews afgenomen en met een professionele audio man gezorgd voor een inspirerend verhaal van 4 à 5 minuten per locatie’.

Alle informatie over de route is te vinden op de website van Eetbaar Nijmegen, het overkoepelende platform voor duurzame voedselinitiatieven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image