ALLE DIENSTEN VOOR OUDEREN OP ÉÉN PLEK

Sterker sociaal werk heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd waarop Nijmeegse ouderen alle diensten van Sterker kunnen vinden die hen helpt om ‘langer thuis’ te blijven wonen. Het webadres heet dan ook, hoe toepasselijk; www.langerthuisnijmegen.nl

WAT IS LANGER THUIS? Ouderen wonen in Nederland steeds langer zelfstandig thuis. Vaak wordt dit mogelijk gemaakt door ondersteuning van welzijnsorganisaties, zoals Sterker sociaal werk. Zij bieden diensten als maaltijden aan huis, hulp bij het boodschappen doen, ondersteuning bij (lichte) klusjes in huis, personenalarmering, dagbesteding, hulp bij het invullen van formulieren en vervoer met vrijwilligers. Ook bieden zij informatie over veilig wonen, nu en in de toekomst, bijvoorbeeld met advies over woningaanpassingen, hulpmiddelen en verhuizen. Sterker sociaal heeft haar diensten, activiteiten en informatie voor ouderen nu gevat onder de naam ‘Langer Thuis in Nijmegen’, om daarmee aan te geven wat het doel is; ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis laten blijven wonen. 

WAAROM DEZE WEBSITE? Ouderen worden gemiddeld steeds digitaal vaardiger, maar er zijn ook nog veel ouderen die moeite hebben met het filteren van de enorme hoeveelheid informatie die op internet is te vinden. Om het Nijmeegse ouderen zo makkelijk mogelijk te maken hebben we al onze diensten, activiteiten en informatie waar ze gebruik van kunnen maken op één plek verzameld. Hierdoor is het zowel voor de ouderen zelf als voor eventuele mantelzorgers of andere verzorgenden makkelijker om te zien wat er in Nijmegen voor hen mogelijk is. Daarnaast kunnen diensten voortaan direct digitaal worden aangevraagd, op tijden dat het de klant of zijn of haar mantelzorger goed uitkomt. 

“Handig dat ik in het weekend naar mijn vader ga en dan samen met hem zijn maaltijden kan regelen.” (Dhr. Klerken, mantelzorger, 53 jaar). 

“ik ben niet altijd een held met internet, maar de nieuwe website is heel overzichtelijk en ik heb zelfs digitaal een Klusje aangevraagd!” (Mevr. Straatmann, klant Klus Service, 81 jaar). WAT IS STERKER SOCIAAL WERK? Sterker sociaal werk is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen NIM Maatschappelijk Werk en Swon het seniorennetwerk. Samen zijn wij sterker in het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen van nul tot honderd-plus. Sterker werkt voor mensen in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, West Maas en Waal en voor Buurtbemiddeling ook in Lingewaard en Overbetuwe. Het aanbod van Langer Thuis is echter alleen voor inwoners van de gemeente Nijmegen.

Volg en 'like' ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image