Aankondiging Bach Cantates Nijmegen

Beste Bach-liefhebber,

Mist u ons?
Wij missen u evenzeer!  En wat keken we ernaar uit om elkaar op 11 april weer te ontmoeten!
Maar helaas.

Voor de derde keer op rij is de lockdownverlengd. De cantate die we al twee keer eerder hebben verschoven, zullen we – deo volente – pas uitvoeren op zondag 9 mei.

We gaan ervan uit dat het op deze dag wel door kan gaan, maar zeker weten doen we het natuurlijk niet. Er staan dan twee uitvoeringen op het programma: een vroege om 19:00 en een late om 21:00u.

AANKONDIGING
LET OP GEWIJZIGDE DATUM EN AANVANGSTIJDEN!
19:00u en 21:00u
zondag 9 mei 2021

BWV 125  “Mit Fried und Freud ich fahr dahin”
voor solisten en orkest. 
LET OP GEWIJZIGDE DATUM EN AANVANGSTIJDEN!
19:00u en 21:00u

Beide voorstellingen zijn al vrijwel volgeboekt. Mensen die al gereserveerd hadden, zijn reeds op de hoogte gebracht. Deze reserveringen blijven geldig voor 9 mei. Mochten zij op deze datum (of tijdstip) verhinderd zijn, dan komen er weer plaatsen vrij. Reserveringen kunnen worden geannuleerd via Eventbriteof per e-mail.

Wij hopen u in goede gezondheid te kunnen begroeten op 9 mei!

Met vriendelijke groet,
Bach Cantates Nijmegen

Lichtpuntjes

Zoals we onlangs in de krant konden lezen, zijn er ondanks alles ook lichtpuntjes te bespeuren:

  1. We mogen binnenkort een uur langer buiten zijn
  2. Er komt mooi weer aan!
  3. Het vaccineren komt op stoom en het werkt!
  4. Door de strenge maatregelen belanden minder mensen met ernstige klachten in het ziekenhuis
  5. Het gaat goed in de verpleeghuizen.

Het valt ons desalniettemin zwaar om deze tijden door te komen zonder bemoedigende concerten. In het bijzonder zullen we de komende tijd de Matthäus-Passion en Johannes-Passion natuurlijk enorm missen. Voor diegenen die hierin geïnteresseerd zijn, hebben we een tip: beluister de podcasts van Cappella Amsterdam, met chef-dirigent Daniël Reuss, die in zijn jonge jaren als koorzanger meezong in een uitvoering in de Batholomeüskerk in Beek, onder leiding van niemand minder dan onze eigen dirigent Wouter van Haaften!

Hieronder treft u een drietal podcasts aan.
Wij wensen u veel luisterplezier!

Als eerste cadeautje wijzen wij u op een bijzondere postcast waarin sopraan Bobbie Blommesteijn aan het woord komt. Blommesteijn, die we vóór de lock-down nog live hebben kunnen bewonderen tijdens de decembercantate in de Petruskerk, bespreekt samen met dirigent Daniël Reuss de Matthäus vanuit het zangersperspectief.
In de tweede podcast van Cappella Amsterdam een gesprek met Ad de Keyzer, die vorig jaar al een aantal keren  de ‘tekst en uitleg’ verzorgde tijdens onze cantates. Hij bespreekt de Matthäus-Passion vanuit theologisch perspectief.
In de derde podcast bespreekt cellist Albert Brüggen de ins-en-outs van de Matthäus vanuit het perspectief van de instrumentalist. Een aanrader voor iedereen die zelf een instrument bespeelt, maar zeker ook voor alle overige liefhebbers van Bach!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image